Δήλωση κ. Μανόλη Λαμτζίδη, Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την επίθεση εναντίον του συναδέλφου Χρήστου Ζουμπουλίδη

Θεσσαλονίκη, 14 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Δήλωση κ. Μανόλη Λαμτζίδη, Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την επίθεση εναντίον του συναδέλφου Χρήστου Ζουμπουλίδη
       

Ρητά και απερίφραστα ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ την επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Χρήστος Ζουμπουλίδης στον ιδιωτικό του χώρο στην Κατερίνη από «γνωστούς-άγνωστους» και οφείλεται στη στάση του σχετικά με το ζήτημα που έθεσε για την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Η επίθεση αυτή έχει προφανή στόχο να τον κατατρομοκρατήσει και να τον «φιμώσει», πράγμα το οποίο είναι ριζικά αντίθετο με τις  θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης απόψεων.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή του στο συνάδελφο για ό,τι έχει υποστεί εξαιτίας της διατύπωσης συγκεκριμένων απόψεων, αλλά και σε κάθε άλλο συνάδελφο  που θέλει να διατυπώσει ελεύθερα τις απόψεις του για θέματα τόσο ειδικά όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος.