Δικαστικό Μέγαρο

Θεσσαλονίκη, 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα Πέμπτη, 03/09/2009, στα γραφεία της εταιρίας «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.»,  ανάμεσα στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Μανόλη Λαμτζίδη,  στον Πρόεδρο, κ. Σπύρο Ιωάννου και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε., κ. Νικόλαο Τρίαντο.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μετέφερε στα στελέχη της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», την αίσθηση που αποκόμισαν οι αντιπροσωπείες του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κατά τις συναντήσεις τους με εκπροσώπους του Τ.Ε.Ε./Τ.Κ.Μ. και Ο.Ρ.Θ.Ε., καθώς και από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν ενόψει της 74ης  Δ.Ε.Θ. με τοπικούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ειδικότερα, μετέφερε στα στελέχη της «ΘΕΜΙΣ», ότι:

α) Το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και του νομικού κόσμου της πόλης, όπως άλλωστε προέκυψε και από τη σύσκεψη παραγωγικών φορέων  που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, τάσσεται ανοιχτά υπέρ της εξεύρεσης ΑΜΕΣΗΣ λύσης στο στεγαστικό πρόβλημα της δικαιοσύνης στην πόλη μας.

β) Έχουν εκδηλωθεί επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για ζητήματα τεχνικά ή πολεοδομικού χαρακτήρα, τα οποία όμως στην προσπάθεια εξεύρεσης άμεσης λύσης καλείται  να τα αντιμετωπίσει η «ΘΕΜΙΣ» με το επιτελείο που διαθέτει.

γ) Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ελλείψει  εναλλακτικής λύσης, εμμένει στην αρχική απόφασή του, αυτή της ανέγερσης συμπληρωματικού Δικαστικού Μεγάρου στο χώρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, και κατά συνέπεια ο Πρωθυπουργός οφείλει να εμμείνει στην αρχική του εξαγγελία στην ομιλία του στα εγκαίνια της 74ης  Δ.Ε.Θ.

Τα στελέχη της «ΘΕΜΙΣ» απάντησαν ότι ύστερα και από δική τους έρευνα, αφού έλαβαν υπόψη όλες τις τεχνικές και πολεοδομικές παραμέτρους, συμφώνησαν ότι η μόνη ρεαλιστική, άμεσα, υλοποιήσιμη και εφικτή λύση είναι αυτή της κατασκευής νέου Δικαστικού Μεγάρου στο χώρο του
Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό και ότι θα συμβάλλουν στο βαθμό που τους αναλογεί, στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Επίσης παρέχουν τη διαβεβαίωση ότι ο σχεδιασμός για την κατασκευή  της υποθαλάσσιας δεν πρόκειται να επηρεάσει την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου εντός Λιμένος.  

Ο Πρόεδρος
Μανόλης Αν. Λαμτζίδης

Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Εμ. Βαλεργάκης

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ