Διάλεξη του κ. Τάκη Χριστοδουλόπουλου, Προέδρου ΕΙΧΕ με θέμα «2.000 δικαστικές αποφάσεις πιστοποιούν παρανομίες τραπεζών»

 ΕΙΧΕ – ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ, Αθήνα/Σέρρες
Μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία έρευνας και προστασίας καταναλωτών από τράπεζες

Εκδήλωση :  MONEY SHOW 2016 – Ξενοδοχείο HYATT REGENCY, Θεσσαλονίκη, 21 Μαϊου 2016
                       ‘Ωρα 20:00 μμ, αίθουσα ΕΦΕΣΣΟΣ 2)

Διάλεξη του κ. Τάκη Χριστοδουλόπουλου, Προέδρου ΕΙΧΕ με θέμα «2.000 δικαστικές αποφάσεις πιστοποιούν παρανομίες τραπεζών».

Το θέμα των παράνομων απαιτήσεων των τραπεζών σε βάρος και καταναλωτών και επιχειρηματιών, όπως έχει τεκμηριωθεί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Βόρεια Ελλάδα, είναι δε εξαιρετικά επίκαιρο με την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για πλειστηριασμούς ακινήτων των οφειλετών. Η ανάδειξη, όμως, της πραγματικότητας που προκύπτει από την πλούσια και καταλυτική νομολογία που δημιουργήθηκε από το EIXE από το 2002, ανατρέπει τις προσδοκίες των τραπεζιτών για γενική επίθεση με πλειστηριασμούς ακινήτων. Και τούτο επειδή οι απαιτήσεις των τραπεζών σε βάρος των δανειοληπτών/εγγυητών για όλες τις κατηγορίες πιστώσεων είναι αμετάκλητα τοκογλυφικές. Και, σύμφωνα με τον νόμο, για να γίνει πλειστηριασμός πρέπει η απαίτηση να είναι νόμιμη, εκκαθαρισμένη και βεβαία. Για την νέα αυτή πραγματικότητα, έχουν προειδοποιηθεί με αυστηρό από 17-11-2015 εξώδικο οι διοικήσεις των τραπεζών, το Κράτος και οι Θεσμοί.

Υπάρχει άμεσο ενδιαφέρον του EIXE για την πλήρη και μόνιμη απασχόληση περίπου 50 ΝΕΩΝ δικηγόρων στη Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων 20 στη Θεσσαλονίκη (βιογραφικά στο [email protected]).

Επισυνάπτουμε αναλυτικό δελτίο τύπου και πρόσκληση, για την ενημέρωσή σας.