ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΣΘ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΣΘ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στα πλαίσια της προσπάθειας του ΔΣΘ να επικοινωνήσει τη σωρεία των οικονομικών και όχι μόνο προβλημάτων που ανέκυψαν στον κλάδο με αφορμή την πανδημία και των εξαιτίας αυτής μέτρων, που δικαίως μεν ελήφθησαν από την Πολιτεία προς αποφυγή διασποράς της νέας νόσου, αλλά που αναντίρρητα ταλανίζουν και παραλύουν τον δικηγορικό κόσμο, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση του προεδρείου του με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα όπως η ανάγκη για προώθηση της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης και η χορήγηση σε όλους τους δικηγόρους ψηφιακής υπογραφής, η έκτακτη ενίσχυση μέσω voucher, η αναστολή ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, τα κόκκινα δάνεια,η αποσυμφόρηση των φυλακών, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η αξιοποίηση προς όφελος του κλάδου του αποθεματικού του ΟΑΕΔ που έχει δημιουργηθεί από εισφορές δικηγόρων κ.α. Τονίστηκε δε η ανάγκη αλλά και δίκαιη αξίωση των δικηγόρων να ενταχθούν στους δικαιούχους λήψης επιδόματος 800 ευρώ και όχι στο voucher. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν ιδιαίτερα στη στήριξη των δικηγόρων εν μέσω πανδημίας, καθόσον, όπως τόνισαν, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η επιβίωσή τουςκαι τούτο μπορεί να επιτευχθεί με λήψη φορολογικών μέτρων στήριξης και εισφοροαπαλλαγών.

Ιδιαίτερηαναφορά έγινε και στη δωρεά ιατρικού εξοπλισμού από τον ΔΣΘ προς το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αλλά και γενικότερα στην ανάγκη στήριξης της κοινωνίας εκ μέρους των δικηγόρων σε θέματα όπως οι πλειστηριασμοί, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η λειτουργία της δικαιοσύνης και το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτήν για όλους κλπ.. Τέλος, τους συμμετέχοντες απασχόλησε η «επόμενη ημέρα» της πανδημίας, η ομαλή επαναφορά στην κανονικότητα και ο τρόπος επανεκκίνησης στον τομέα της δικαιοσύνης.

Στην τηλεδιάσκεψη τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός του, κ. Στάθης Κουτσοχήνας, ο α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Στυλιανός Μαυρίδης, ο Γεν. Γραμματέας, κ. Πέτρος Σαμαράς, ο Ταμίας, κ. Αναστάσιος Ντούγκας και το μέλος του Δ.Σ. και επίκεφαλής της παράταξης Δικηγορική Συνεργασία, κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος, ενώ την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αποτέλεσανοι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, κ.κ. Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος, Γιαννούλης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Β΄ Θεσσαλονίκης, κ.κ. Δώρα Αυγέρη και Σωκράτης Φάμελλος, καθώς και το μέλος της Κ.Ε. και δικηγόρος Θεσσαλονίκης, κ. Κώστας Αμπατζάς και το μέλος της γραμματείας της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Στράτος Κερσανίδης.