Δελτίο Τύπου: Υπεγράφη η σύμβαση ανάπλασης της περιοχής πέριξ των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Ευστάθιος Κουτσοχήνας, ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Εφετείου και Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, Διαχείρισης και Λειτουργίας Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Νάστας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Εφραίμ Κυριζίδης και ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Μήτρου, υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης του έργου ανάπλασης της περιοχής πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της αναδόχου εργολάβου εταιρίας.

Οι παρεμβάσεις, που έχουν σχεδιαστεί και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της 26ης Οκτωβρίου, ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων και ενίσχυση και περαιτέρω διαμόρφωση αστικού πρασίνου και καθιστικών χώρων, έχουν ως βασικό στόχο τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής, ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για ασφαλή και ανεμπόδιστη κίνηση όλων των πολιτών, αλλά και την ανάδειξη του Δικαστικού Μεγάρου, που αποτελεί εμβληματικό κτήριο και σημείο αναφοράς για όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος σε αυτήν την περιοχή, στη δυτική είσοδο της πόλης -την τόσο παραμελημένη- και σε έναν χώρο τον οποίο επισκέπτεται καθημερινά ένας μεγάλος αριθμός πολιτών. Με τις παρεμβάσεις που αρχίζουν άμεσα μπαίνει τάξη στην άσχημη εικόνα που παρουσιάζει ένα τόσο σημαντικό σημείο της πόλης μας”.

Σύμφωνα δε με την άποψη του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Κουτσοχήνα, η ανάπλαση της περιοχής πέριξ των Δικαστηρίων θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα που δίνει η Δικαιοσύνη προς τους πολίτες, η οποία ευχής έργο θα ήταν να ολοκληρωθεί με τη δημιουργία μιας ευρύτερης πλατείας Δικαστηρίων, που θα συνδέει τα Διοικητικά Δικαστήρια της Φράγκων με το παρόν Δικαστικό Μέγαρο.