ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ: Επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Μπουτάρη και την έξαρση κρουσμάτων βίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Θέμα: Επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Μπουτάρη και την έξαρση κρουσμάτων βίας 
 

 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη σημερινή καταδίκη των δραστών της άνανδρης επίθεσης κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη εκφράζει την ικανοποίηση του για την άμεση ενεργοποίηση των δικαστικών και αστυνομικών αρχών και την τιμωρία των δραστών

   Ταυτόχρονα, εξαίρει τη γενναία στάση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κας Καλυψώς Γούλα, με την οποία τίμησε το ρόλο της ως δημόσιας λειτουργού και δικηγόρου.

   Συγχρόνως με αφορμή και μια σειρά από άλλα κρούσματα έξαρσης βίας που προέκυψαν στη διάρκεια των πρόσφατων ημερών, μεταξύ των οποίων ενδεικτικώς αναφέρονται η εισβολή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια διάσκεψης και οι δημόσιοι προπηλακισμοί ή απειλές κατά άλλων πολιτικών προσώπων από το σύνολο του πολιτικού φάσματος ή και κατά δημοσίων λειτουργών,  το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την ανησυχία του για την καταγραφόμενη κλιμάκωση της βίας και υπογραμμίζει την αδήριτο αναγκαιότητα για εγρήγορση του συνόλου των δημοκρατικών πολιτών και θεσμών. 

 

                                                      Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

                                    Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

                         Ευστάθιος Β. Κουτσοχήνας                     Πέτρος Ε. Σαμαράς