ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΟΥΣ

Ξεκινά το σεμινάριο 28 ωρών  «Ρητορική μίσους στην Ελλάδα και την Ευρώπη» την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ώρα 16:00-21.30 στη Θεσσαλονίκη.

Το σεμινάριο θα συνεχίσει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, ώρα 16:00-21:30, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ώρα 15:00-21:30 και θα τελειώσει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, ώρα 15:30-22:00.

Το σεμινάριο αποτελεί πρωτοβουλία του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet «Έρευνα στα Κρίσιμα Ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet «Ευρωπαϊκός Συνταγματισμός και Θρησκεία(ες)» της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διδάσκουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κκ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, Νικόλαος Ζάικος, Ρεβέκκα Παιδή και Δέσποινα Αναγνωστοπούλου, η αν. καθηγήτρια Νομικής Θεσσαλονίκης κ. Λίνα Παπαδοπούλου, οι διδάκτορες Αθηνά Γιαννακούλα (ΔΝ, ΑΠΘ), και Νικόλαος Γαϊτενίδης (ΠΑΜΑΚ) καθώς και η υποψήφια διδάκτορας Χρυσοθέα Μπασιά (ΠΑΜΑΚ).

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 7 μμ. το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τη δίωρη διάλεξη της κοσμήτορα της Νομικής Σχολής καθηγήτριας κ. Ελισαβέτ Συμεωνίδου-Καστανίδου για την ποινική αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους.

Στο σεμινάριο θα αναλυθούν οι σχετικές διατάξεις της ΕΣΔΑ και η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι εκθέσεις των οργάνων των διεθνών συμβάσεων και συμφώνων (CERD, ICCPR), η ενωσιακή και η ελληνική νομοθεσία καθώς και η νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων.

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μέχρι 50 άτομα.

Το σεμινάριο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, Δράση Jean Monnet.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. Πληροφορίες στο [email protected] kai 2310 891 442.