Δελτίο Τύπου για Αναστολή Συγχώνευσης Α ΔΟΥ Θεσσαλονίκης στη ΔΟΥ Ιωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΣΘ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ Α’ ΔΟΥ ΣΤΗ ΔΟΥ ΙΩΝΙΑΣ

Σε συνέχεια και ως αποτέλεσμα της άμεσης παρέμβασης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (βλ. συνημμένη από 6.11.2019 επιστολή), με την από 4 Μαρτίου 2020 (αρ. πρωτ. Δ.ΟΡΓ.Α 1031989 ΕΞ2020, αρ. ΦΕΚ Β΄ 713/05-03-2020) απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Πιτσιλή, ανεστάλη έως την 14.12.2020 η συγχώνευση της Δ.Ο.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης, Α’-Β’ τάξεως, στη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας Θεσσαλονίκης, Α’-Β’ τάξεως, η οποία είχε αρχικά αποφασιστεί για τις 8.6.2020.

Πρόκειται για το πρώτο και ιδιαίτερα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ικανοποίησης του σχετικού αιτήματος του ΔΣΘ, αλλά και του συνόλου των επαγγελματιών, επιχειρηματιών και πολιτών που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης μας, να μην υλοποιηθεί η απόφαση περί συγχώνευσης της Δ.Ο.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης στη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας Θεσσαλονίκης, που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε τεράστια και αναίτια επιβάρυνση των φορολογουμένων.

Ευχαριστούμε όλους τους φορείς της πόλης (Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος – ΣΕΒΕ, Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, Βιοτεχνικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, Σύλλογο Φοροτεχνικών κλπ.) που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του ΔΣΘ και υποστήριξαν το δίκαιο αυτό αίτημα, αποδεικνύοντας ότι η συλλογική δράση των φορέων της πόλης μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γεώργιο Πιτσιλή, καθώς και τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, για την κατανόηση που επέδειξαν και για την άμεση ανταπόκρισή τους και προσβλέπουμε στην οριστική διευθέτηση του ζητήματος με την επιλογή μίας λύσης για την Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία δεν θα δημιουργεί εμπόδια στους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και πολίτες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης.

-Συνημμένη η από 6.11.2019 επιστολή του ΔΣΘ

 

Συνημμένα αρχεία: