ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ.ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ.ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ.

 

Επίσκεψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Παπαστεργίου, με υποψήφιους του συνδυασμού του και συνεργάτες του, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019. Τον υποψήφιο περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. κ. Στάθης Κουτσοχήνας και τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ.Θ. κ.κ. Στυλιανός Μαυρίδης, Α’ Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Κουτσός, Β’ Αντιπρόεδρος, Πέτρος Σαμαράς, Γ.Γραμματέας και Αναστάσιος Ντούγκας Ταμίας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου του Δ.Σ.Θ. έθεσαν στον υποψήφιο περιφερειάρχη, κ. Χρήστο Παπαστεργίου, τα θέματα που απασχολούν τη δικαιοσύνη και το δικηγορικό σώμα καθώς και την ανάγκη προάσπισης του Κράτους Δικαίους σε κάθε μορφή του. Ειδικότερα συζητήθηκε ο νόμος που θα αντικαταστήσει το Νόμο Κατσέλη και το γεγονός ότι το δικαίωμα που  έχει ο κάθε πολίτης να προσφύγει στο φυσικό του Δικαστή δεν πρέπει να αντικατασταθεί από μία τυπική συμπλήρωση αίτησης σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα. Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη παραχώρησης του κτιρίου ΙΚΑ της Πύλης Αξιούστις υπηρεσίες των δικαστηρίων, γεγονός που όχι μόνο θα έδινε πνοή στην καθημερινή λειτουργία και εξυπηρέτηση αλλά θα αναβάθμιζε γενικότερα και την εικόνα που έχει για αυτές ο πολίτης.  Σε αυτό το πλαίσιο, εντάχθηκε και η ανάγκη ρύθμισης της κυκλοφορίας έμπροσθεν του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς και η ανάπλαση όλης της περιοχής γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο και τα Διοικητικά Δικαστήρια με στόχο τη δημιουργία μίας νέας πλατείας Δικαστηρίων.

Ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή τα θέματα που τέθηκαν και διαβεβαίωσε ότι, στο βαθμό που τα προβλήματα αυτά εντάσσονται στα θέματα της περιφέρειας, θα σταθεί αρωγός ώστε να συμβάλλει στο να επιτευχθούν οι στόχοι που θα αναβαθμίσουν το δικηγορικό λειτούργημα, προς όφελος τόσο του δικηγόρου όσο και του πολίτη.