ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ»

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Πολιτισμού, με πρόεδρο την Ευαγγελία Τσιάλτα, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους, πραγματοποίησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωσημε τίτλο «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ».

Η εκδήλωσηπραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Β’ Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 7 Μαρτίου στην πρόσφατα ανακαινισμένη βίλλα Πετρίδη όπου παράλληλα φιλοξενούσε έκθεση με τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ» από το αρχείο του δικηγόρου–μουσικού – συλλέκτη,Γεώργιου Κωνσταντινίδη.

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν αποσπάσματα από τη ζωή επιφανών Ελληνίδων γυναικών που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για όλους μας, καθώς άνθησαν μία εποχή με συνθήκες ιδιαίτερα αντίξοες για το γυναικείο φύλο. Επίσης, ακούστηκαν λόγια και απόψεις των γυναικών αυτών και προβλήθηκαν εικόνες και στιγμιότυπα από τη ζωή τους. Οι γυναίκες που επιλέχθηκαν ήταν οι κ.κ. Μαρία Κάλλας – λυρική τραγουδίστρια, ΔομνίτσαΛανίτου – Καβουνίδου – αθλήτρια, Μελίνα Μερκούρη – ηθοποιός, πολιτικός, Καλλιρρόη Σιγανού Παρρέν – δημοσιογράφος, εκδότρια, Ελένη Σκούρα – δικηγόρος, πολιτικός και Μαρία Χορς – χοτογράφος, χορεύτρια.

Στην αφήγηση και δραματοποίηση συμμετείχαν οι δικηγόροι κ.κ. Δημήτρης Πάλλας, Γιάννης Παπακυριακόπουλος, Μαρίνα Πογιατζόγλου, Βάσω Σαπουντζόγλου, Αφροδίτη Σταυρίδου, Μάγδα Τζίκου – Στάμπου. Τα κείμενα ήταν επιμέλεια της Μαρίας Τσιρωνά, συγγραφέας και στο πιάνο ήταν η Νίκη Σερενίδου. 

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δ.Σ.Θ. κ. Ευαγγελία Τσιάλτα και τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής, Θανάσης Παπαναστασίου πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Λαζαρίδου, Πρόεδρος της Β’ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης, Βάσω Μαρασλίδου – Βαταμίδου, συντονίστρια της Επιτροπής Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Β’ Κοινόιτητας Δήμου Θεσσαλονίκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Θ., κ.κ. Γεώργιος Κουτσός, Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δ.Σ.Θ., Αναστάσιος Ντούγκας, Ταμίας Δ.Σ. Δ.Σ.Θ., Μαρία Πρωτοπαπαδάκη, μέλος Δ.Σ. Δ.Σ.Θ. και Ιωάννης Ανδρουλάκης, μέλος Δ.Σ. Δ.Σ.Θ.

Παρακολουθήστε τα σχετικά videos:

https://www.youtube.com/watch?v=VL_mv4bwFj4

https://www.youtube.com/watch?v=tQVXBVuMQAQ