ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΗΛΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΝΗΛΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

 Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Επιστημονική Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ατομικές Ελευθερίες και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στις 22 Ιουνίου 2018, διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «ΑΝΗΛΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ». Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς το θέμα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρων και οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης σημαντικές προσωπικότητες του νομικού και δικαστικού κόσμου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ.κ. Λάμπρος Τσόγκας, Εισαγγελέας Πρωτοδικών και Διευθύνων Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και Μιχαήλ Πικραμένος, Σύμβουλος Επικρατείας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ατομικές Ελευθερίες. Προεδρεύουσα της εκδήλωσης ήταν η κ. Ξένη Δημητρίου, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και συντονιστής ο κ. Αναστάσιος Ντούγκας, Ταμίας του και Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, με θέμα εισήγησης «ΑΝΗΛΙΚΟΣ:ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΘΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ», Ευστάθιος Κουτσοχήνας, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με θέμα εισήγησης «ΑΝΗΛΙΚΟΣ:ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΘΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑ», Αθανάσιος Χαλκιάς, Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος, με θέμα εισήγησης «ΑΝΗΛΙΚΟΣ:ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΘΥΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ», Σοφία Κουσίδου, Διοικητής Τμήματος Ανήλικων Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με θέμα εισήγησης, «ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΩΣ ΘΥΤΕΣ & ΘΥΜΑΤΑ» και Θεόδωρος Πνευματικός, Αστυνόμος Β’, Ψυχολόγος, με θέμα εισήγησης «Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ – ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΩΣ ΘΥΤΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ».

Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις και συζήτηση που έγινε με το κοινό.