Χαιρετισμός της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη κατά την τελετή έναρξης της Διαβαλκανικής Διάσκεψης Δικηγορικών Συλλόγων που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό κατά την τελετή έναρξης της Διαβαλκανικής Διάσκεψης Δικηγορικών Συλλόγων που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 17 μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2010.
Κατά τον χαιρετισμό της η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της Δικαιοσύνης ως θεμέλιο λίθο του κράτους δικαίου και των σύγχρονων κοινωνιών. Τόνισε το ρόλο της Σύμβασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της δυνατότητας προσφυγής που δίνεται σε κάθε πολίτη να απαιτεί το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επεσήμανε το ρόλο του δικηγόρου ως «υπηρέτη» της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των δικηγορικών συλλόγων ως «φρουρών» των αδιαπραγμάτευτων αρχών της Δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου. Τέλος, ζήτησε από όλους τους παριστάμενους να δώσουν ο καθένας την προσωπική του μάχη προκειμένου η Δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα να αποτελέσουν την πρώτη ύλη στις κοινωνίες που θα κληρονομήσουν οι επόμενες γενιές, ολόκληρη η ανθρωπότητα.