Αρχαιρεσίες ΔΣΘ – Ορθή επανάληψη. Ενημερωτικό email συνδυασμού ACTUS (Στυλιανός Δ. Μαυρίδης)

Αγαπητές/οι συνάδελφοι,

Ποιοι είμαστε;

  Ο συνδυασμός ACTUS ιδρύθηκε το 2008  (www.omilosedra.gr ). Η δημιουργία του είναι εμπνευσμένη από τα προβλήματα και τους προβληματισμούς των δικηγόρων, αλλά και τα όνειρα και τις ελπίδες για το αύριο. Από την αρχή διεκδικεί, με συνέπεια και κάθε πρόσφορο τρόπο, την επίλυση των διαρκώς διογκούμενων προβλημάτων του κλάδου. Διατυπώνει αρμοδίως προτάσεις για την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα της εποχής, με επίκαιρες επισημάνσεις και παρεμβάσεις, αλλά και με διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων και εκδηλώσεων, ελευθέρως διαθεσίμων προς τους δικηγόρους. Με στόχους και δράση, όραμα και ρεαλισμό. Στον ACTUS δε διαπραγματευόμαστε την αξιοπρέπεια και την υπόσταση των δικηγόρων, τη θεωρούμε θεμελιακή αξία του κράτους δικαίου και παλεύουμε για αυτή σε κάθε επίπεδο κρατικής λειτουργίας.

Τι κάναμε;

  Τιμήσαμε, από την πρώτη στιγμή, την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Παλέψαμε για την επίλυση των προβλημάτων του δικηγόρου. Διοργανώσαμε εκδηλώσεις και εισηγηθήκαμε επιτακτικά και περισσότερο από κάθε άλλον και ήμασταν παρόντες σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους, όπως στις τροποποιήσεις όλων των Κωδίκων, του Κανονισμού Λειτουργίας του ΔΣΘ, στο ασφαλιστικό, στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, στην ψηφιακή δικαιοσύνη, την αύξηση της δικηγορικής ύλης, με ουσιώδεις προτάσεις για τα νέα νομοθετήματα.

Σταθήκαμε δυναμικά απέναντι στις εκάστοτε αρρυθμίες και αγκυλώσεις του Συλλόγου, διεκδικώντας την εξέλιξη και λειτουργία του προς όφελος των μελών του. Ήμασταν εκεί, σε όλες τις  συλλογικές διεκδικήσεις και τα μεγάλα θεσμικά ζητήματα.

Τι θα πράξουμε;

Με αγάπη για το λειτούργημά μας και τους ανθρώπους του!

Θα συνεχίσουμε!

 

Γνωρίζουμε, θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση, σε πείσμα όλων όσων επιβουλεύονται το θεσμικό μας ρόλο στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Για τον Σύλλογο των Δικηγόρων, θεμελιακό πυλώνα του Κράτους Δικαίου!
 

(Aναλυτικές θέσεις, ονόματα και φωτογραφίες των υποψηφίων συμβούλων, βιογραφικά στοιχεία κ.α μπορείτε να δείτε στο συνημμένο φυλλάδιο – πρόγραμμα).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Με εκτίμηση,

Στέλιος Δ. Μαυρίδης

Υποψήφιος Πρόεδρος ΔΣΘ

Επικεφαλής  συνδυασμού ACTUS

Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

τ. Αντιπρόεδρος ΔΣΘ

 

Συνημμένα αρχεία: