Αρχαιρεσίες ΔΣΘ – Ενημερωτικό email υποψήφιου προέδρου Παναγιώτη Γιαννόπουλου και συνδυασμού ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο θεσμικός ρόλος του δικηγόρου εξέρχεται από τη δεκαετή οικονομική κρίση και το δεκαοχτάμηνο της πανδημίας βαθύτατα τραυματισμένος. Η ανοιχτή εχθρότητα της πολιτείας εκφράσθηκε τα τελευταία έτη μέσα από πολλαπλές ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις αλλά και την επιδεικτική απουσία οποιουδήποτε μέτρου στήριξης στη διάρκεια της πανδημικής περιόδου. Το συνδικαλιστικό μοντέλο εκπροσώπησης του δικηγορικού σώματος που επικράτησε επί τέσσερεις δεκαετίες είναι εμφανές ότι έχει φθάσει στα όρια του, αποτυγχάνοντας να εξασφαλίσει στο δικηγόρο ακόμη και τα αυτονόητα, όπως την ακώλυτη πρόσβαση του σε δημόσιες υπηρεσίες απολύτως αναγκαίες για την άσκηση του λειτουργήματος (κτηματολογικά γραφεία, υποθηκοφυλακεία κ.λπ.) αλλά και τη στοιχειώδη λογοδοσία προς στο σώμα για τα αυτονόητα. Το γεγονός ότι το δικηγορικό σώμα της Θεσσαλονίκης καλείται να εκλέξει εκπροσώπους σε λίγες μέρες, ενώ η απερχόμενη διοίκηση δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη στην ιστοσελίδα του ΔΣΘ τους προϋπολογισμούς των χρήσεων 2019, 2020 και δεν έχει επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την εισαγωγή προς συζήτηση προϋπολογισμού για το 2021 και του απολογισμού για το 2020, είναι ενδεικτικό του προβλήματος. Στις επερχόμενες εκλογές επομένως, δεν καλούμαστε απλά να επιλέξουμε πρόσωπα για τη στελέχωση της διοίκησης του Συλλόγου, αλλά κυριολεκτικά μοντέλο εκπροσώπησης τους.

Δεσμευόμαστε από πλευράς μας να πράξουμε κάθε τι για την εμπέδωση της διαφάνειας και στην αξιοκρατία στο ΔΣΘ.

Πρωταρχικές μας δεσμεύσεις: 1) η ανάρτηση των αποφάσεων του Δ.Σ. (μαζί με τους παρόντες και ψηφίσαντες) στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, 2) η άμεση θέση σε εφαρμογή του Κανονισμού Προμηθειών που εισηγηθήκαμε ήδη από το 2018, ψηφίσθηκε επί της αρχής αλλά δεν εφαρμόσθηκε ποτέ με ευθύνη της απερχόμενης διοίκησης, 3) η ανάρτηση του ισολογισμού 2019 του ΔΣΘ που έχει ψηφισθεί με (οριακή πλειοψηφία) από το απερχόμενο Δ.Σ. αλλά για άγνωστους λόγους δεν αναρτήθηκε ποτέ στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, 4) η εισαγωγή για συζήτηση του προϋπολογισμού του 2021 και του απολογισμού του 2020, 5) η άμεση προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του προϊσταμένου του Λογιστηρίου του ΔΣΘ, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει εγκαταληφθεί πλήρως από την απερχόμενη διοίκηση και 6) η διερεύνηση μέχρι τέλους της προμήθειας για τα αντισηπτικά.

Μπορείτε να ανατρέξετε στο αναλυτικό μας πρόγραμμα για τις θέσεις και δεσμεύσεις μας εδώ και να δείτε την αφίσα του συνδυασμού μας εδώ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΒΛΕΜΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΒΟΥΛΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

ΔΟΛΜΑΤΖΗ ΕΥΤΥΧΊΑ

ΚΑΛΟΚΥΡΗΣ ΘΩΜΑΣ

ΚΑΡΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ 

ΚΕΣΟΓΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ

ΚΟΥΔΡΟΓΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΜΠΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΝΑΝΟΥ – ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΝΑΣΙΟΥΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΝΕΣΤΟΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΡΟΥΣΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ