Αρχαιρεσίες ΔΣΘ – Εφημερίδα και κείμενο στήριξης του συνδυασμού ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (Υποψήφιος πρόεδρος Χαράλαμπος Κουρουνδής)

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι δικηγόροι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο το λειτούργημά μας και το ρόλο μας στην κοινωνία. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην περίοδο της πανδημίας. Η πλειοψηφία του ΔΣΘ επέλεξε το lobbying με κυβερνητικούς παράγοντες και όχι το δρόμο της μαχητικής διεκδίκησης, εκφράζοντας έτσι τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγόρων.

Η δική μας επιλογή ήταν ακριβώς η αντίθετη. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας στην προσπάθεια να ακουστεί η φωνή των μαχόμενων και «συνεργατών» δικηγόρων. Μαζέψαμε υπογραφές και συνδιοργανώσαμε εκδήλωση για το ασφαλιστικό, οργανώσαμε παρεμβάσεις στο συνέδριο των Δικηγορικών Συλλόγων για τα δικαιώματα των ασκουμένων και των γυναικών συναδέλφων, πρωτοστατήσαμε στην προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Απέναντι στη λογική της συναίνεσης με την κυβέρνηση προβάλλαμε το δρόμο των ανυποχώρητων αγώνων.

Η ανάγκη να συσπειρωθούμε είναι πλέον επιτακτική. Δεν ζητάμε την ψήφο σας για να υποσχεθούμε εύκολες συνδικαλιστικές επιτυχίες μέσω δημοσίων σχέσεων. Δεν πιστεύουμε σ’ αυτές. Αλλά για να διαμορφώσουμε μαζί ένα άλλο πρότυπο δικηγορικού συνδικαλισμού, που θα ξαναδιεκδικήσει κατακτήσεις για τις συνθήκες ζωής και εργασίας μας, θα είναι άγρυπνος φρουρός των δημοκρατικών ελευθεριών και θα διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την κοινωνία που αγωνίζεται και όχι με τα στελέχη των υπουργείων.

 

Για να δείτε την εφημερίδα μας, με πλούσια θεματολογία που εκτείνεται από επαγγελματικά ζητήματα καθημερινότητας μέχρι κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ. https://wetransfer.com/downloads/8b450d6331cd9ae1f0e6f89a6edbc53d20211117074609/c0f4d14be32b9b37dfcf8f603852f8a020211117074622/ea71d3?fbclid=IwAR0ggg-GOw6IsPA0sv4Ay37IIWNBx4MyPs8hEhc18tClYazkhBEXYHs5wYM

Για να δείτε το κείμενο στήριξής μας με υπογραφές συναδέλφων ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Αν θέλετε να συζητήσουμε περισσότερο, σας καλούμε αύριο Τετάρτη 24 Νοεμβρίου μετά τις 9μμ στη DUBLINER IRISH PUB (Κατούνη 16, Λαδάδικα). Για να δείτε την αφίσα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.