ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΕ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι μέσω της ιστοσελίδας του Φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» www.ktimatologio.gr , μπορείτε στο εξής να υποβάλετε ψηφιακά προς τα Κτηματολογικά Γραφεία ( αναρτάται  στην ίδια ιστοσελίδα κατάλογος των περιοχών κάλυψης)  κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08.30 έως ώρα 13.00, αιτήσεις καταχώρισης για τις πράξεις που έχετε συντάξει και υπογράψει και να παραλάβετε ψηφιακά (σε μορφή .pdf) το Πιστοποιητικό Καταχώρισης. Το ίδιο ισχύει και για τις δικαστικές αποφάσεις που σχετίζονται με τα έγγραφα που διακινείτε.

Η πιστοποίηση των Δικηγόρων ως χρηστών στο κτηματολόγιο, γίνεται σε πραγματικό χρόνο από το ΟΠΣ της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, ενώ οι Δικηγόροι θα πρέπει να είναι κάτοχοι έγκυρης ψηφιακής υπογραφής.

Μετά την υποβολή της αίτησης για καταχώριση της πράξης σας στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο, εντός μίας εργάσιμης ημέρας θα εμφανιστεί στο σύστημα το «Έντυπο Οφειλής». Το αναγραφόμενο ποσό στο «Έντυπο Οφειλής» θα πρέπει να καταβληθεί μέσω Τράπεζας εντός δύο εργασίμων ημερών από την ημερομηνία που φέρει το «Έντυπο Οφειλής». Η καταβολή του ποσού μπορεί να γίνει και με χρήση web-banking. Η ηλεκτρονική εφαρμογή σας παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας της κάθε αίτησης που υποβάλατε. Μόλις υλοποιηθεί η καταχώριση της αίτησης, θα λάβετε το Πιστοποιητικό Καταχώρισης.

Για την είσοδο σας στην εφαρμογή εισέρχεστε στο πεδίο e-ktimatologio Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ,επιλέγετε «Υπηρεσίες για Επαγγελματίες»- Υπηρεσίες για δικηγόρους-  Στην επόμενη σελίδα , πατώντας την ένδειξη ΕΙΣΟΔΟΣ απαιτούνται οι κωδικοί πρόσβασης  που χρησιμοποιείτε για την είσοδο στο portal.olomeleia.grΠΡΟΣΟΧΗ ! Πριν τον Κωδικό Χρήστη εισάγετε το γράμμα L.

 

Πατήστε ΕΔΩ για είσοδο στην εφαρμογή.

 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις περιοχές κάλυψης Κτηματολογικών Γραφείων του Φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο”