Ανακοίνωση Επιτροπής Νέων Δικηγόρων του ΔΣΘ

Ανακοίνωση Επιτροπής Νέων Δικηγόρων Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα, 06/06/2022, πραγματοποιήθηκε η πρώτη, ανοιχτή, συνεδρίαση της Επιτροπής Νέων Δικηγόρων του ΔΣΘ στην βιβλιοθήκη του Συλλόγου. Πρώτιστος στόχος της Επιτροπής συνίσταται η επί του πεδίου αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων και καθιέρωση διαδικασιών διαρκούς και εντετοπισμένου ελέγχου αστοχιών και κωλυμάτων, με απώτερο στόχο -και όχι αυτοσκοπό- την θεσμική τους αποτύπωση και αντιμετώπιση.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν συνάδελφοι με την ίδια στοχοπροσήλωση, την καλυτέρευση της καθημερινής κατάστασης των νέων δικηγόρων της πόλης. Συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής και οι κατευθύνσεις που επιθυμούν οι συμμετέχοντες σε αυτή να πάρει. Ακούστηκαν απόψεις από όλους τους συναδέλφους περί των στόχων που πρέπει να θέσει η Επιτροπή και το χρονοδιάγραμμα επίτευξης τους.

Τέθηκε επί τάπητος η ιδέα της δημιουργίας δύο ομάδων εργασίας: Η πρώτη ομάδα θα ασχοληθεί με τα προβλήματα της καθημερινότητας των Νέων Δικηγόρων καθώς και με το άρθρο 48 του Κώδικα Δικηγόρων περί συνεργατών δικηγόρων. Η δεύτερη ομάδα θα συνεργαστεί με άλλες Επιτροπές του Συλλόγου για την πραγματοποίηση συνεδρίων κατά βάση για την ενδυνάμωση και αλληλοβοηβοήθεια των νέων συναδέλφων.

Οι συμμέτοχοι της Επιτροπής ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα μέσα Ιουλίου με στόχο ο καθένας και η καθεμία να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις επί των ως άνω θεμάτων. Καλείται όποιος/ όποια επιθυμεί να συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής να αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην προσωπική διεύθυνση του Προέδρου της Επιτροπής [email protected]

 

Για την Επιτροπή,

 

Παύλος Σαλονικίδης, Μέλος ΔΣ ΔΣΘ