Αίτηση προς την Τράπεζα Πειραιως για να μην υπάρχει επιβάρυνση στη πληρωμή του Τ.Υ.Δ.Θ.

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
        ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ &
                   ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   

    Αρ. Πρωτ.     165            Θεσσαλονίκη 10.01.2011
   

    Προς την κ. Αναστασία Σεκέρη
    Εθνικής Αμύνης 5-7
    546  21  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Κυρία Σεκέρη
    Σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. : 8417/30/11/2010/ Εγκύκλιο με αρ. 3  του Ε.Τ.Α.Α./ TΟMEΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔIKHΓOPΩN ΘEΣΣAΛONIKHΣ (Τ.Y.Δ.Θ.) (Θέμα 10 Β,  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΓ. ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ (ΠΑΡΟΧΩΝ)):
«… Από 01/01/2011 καταργείται η λειτουργία της Ταμιακής Υπηρεσίας του Τ.Υ.Δ.Θ. και επομένως δεν θα πραγματοποιούνται εισπράξεις και πληρωμές στο κατάστημα του Τ.Υ.Δ.Θ. Για την καταβολή (εξόφληση) των πάσης φύσεως δαπανών για παροχές υγειονομικής περίθαλψης, οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται στο Ταμείο, θα υποβάλλουν σχετική αίτηση με συνημμένα τα πρωτότυπα δικαιολογητικά δαπανών, θα δηλώνουν στο Ταμείο τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού και την τράπεζα όπου τηρείται. Ακολούθως, η υπηρεσία του Τ.Υ.Δ.Θ. θα διενεργήσει την εκκαθάριση της δαπάνης και θα καταθέσει το ποσό στον Τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο ασφαλισμένος. Η δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να γίνει μία φορά και να ισχύει έως την έγγραφη ανάκληση της δήλωσης ή θα δηλώνεται σε κάθε συναλλαγή από τον ασφαλισμένο επί της αιτήσεως σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει περισσότερους Τραπεζικούς λογαριασμούς…»
    Στο τέλος επισημαίνεται ότι ΜΟΝΟ αν ο ασφαλισμένος δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, δεν θα έχει καμία επιβάρυνση.      Και διευκρινίζεται ότι: «… αν  δηλώσει λογαριασμό άλλης Τράπεζας ενδεχομένως να επιβαρυνθεί με τα έξοδα κατάθεσης».
    Ενόψει της μακρόχρονης συνεργασίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ υποβάλλουμε αίτημα αφού στο πλαίσιο σχετικής σύμβασης που έχουμε υπογράψει μεταξύ μας ΟΛΟΙ οι δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έχουν ατομικό λογαριασμό ανοιγμένο στο όνομά τους , να δεχθείτε η κατάθεση των ποσών που θα προκύψουν από την εκκαθάριση των ιατρικών δαπανών να γίνονται ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ στο λογαριασμό του δικαιούχου δικηγόρου.

                        Με τιμή,
           Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

    Μανόλης Αν. Λαμτζίδης                            Νικόλαος Εμ. Βαλεργάκης