ΔΗΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 142 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 142 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παναγίας:

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΟΜΟΦΩΝΑ
1ον Το ΔΣ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει τη διαδικασία Διαβούλευσης και γνωμοδότησης για την ΜΠΕ των Μεταλλείων Κασσάνδρας της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ εν μέσω προεκλογικής περιόδου και δημοτικών εκλογών και ενώ η θητεία των δημοτικών Αρχών λήγει την 31-12-2010, 2ον Καταγγέλλει την διαδικασία Διαβούλευσης η οποία γίνεται την ύστατη στιγμή και μάλιστα όχι στον τόπο μας αλλά στον Πολύγυρο, μια εργάσιμη ημέρα και σε ελάχιστο χρόνο, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες και οι Φορείς της περιοχής μας να την παρακολουθήσουν και να -->>> ενημερωθούν και να καταθέσουν τις ενστάσεις τους, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο για την ακύρωσή της, διότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα της Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας.
3ον Αποφασίζει να μην συμμετέχει ο Δήμος στη διαδικασία της Διαβούλευσης της 26-11-2010 στον Πολύγυρο.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ
Οι φορείς και οι δημότες του Δήμου Σταγείρων -Ακάνθου την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-11-2010 και ώρα 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Ιερισσού, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την αντίθεσή μας στο Νέο Επενδυτικό Σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., γιατί η επένδυση αυτή θα καταστρέψει τα νερά , τα δάση και τις θάλασσές μας και θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής όπως τον τουρισμό, αλιεία , την γεωργία την κτηνοτροφία κ.λ.π.

Τα όποια οικονομικά οφέλη θα επιφέρει θα είναι πρόσκαιρα και δεν αρκούν να αντισταθμίσουν την μόνιμη περιβαλλοντική και οικονομική βλάβη που θα προκαλέσει η εφαρμογή του σχεδίου .
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την εσπευσμένη κατάθεση της ΜΠΕ, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αφούτα απερχόμενα Δημοτικά και Νομαρχιακό Συμβούλια δεν έχουν την απαιτούμενη νομιμοποίηση να γνωμοδοτήσουν για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Επίσης ο χρόνος που διατίθεται για την ενημέρωση των πολιτών και των φορέων είναι ανεπαρκής για το μέγεθος και την σημαντικότητα της μελέτης.
ΖΗΤΟΥΜΕ να αποσυρθεί η ΜΠΕ και να δοθεί επαρκής χρόνος για την ικανοποιητική ενημέρωση των φορέων και των δημοτών η οποία πρέπει να γίνει σε αίθουσα του Δήμου Αριστοτέλη αφού το επενδυτικό σχέδιο αφορά την περιοχή του.
Εδώ και χρόνια συμβιώνουμε με την υπάρχουσα μεταλλευτική δραστηριότητα και οι εργαζόμενοι στην Ελληνικός Χρυσός είναι συμπολίτες μας και φίλοι μας. Αντιδρούμε στα εκβιαστικό δίλημμα της εταιρίας «όλα ή τίποτα» που κρατάει σε ομηρία τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Η κοινωνία δεν εκβιάζεται και δεν κρατείται σε ομηρία.
ΚΑΛΟΥΜΕ τον πρωθυπουργό που ευαγγελίζεται την πράσινη ανάπτυξη να μην επιτρέψει να καταστραφεί ο τόπος μας που είναι η πατρίδα του Αριστοτέλη, η φυσική πύλη της Αθωνικής Πολιτείας και είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΧΡΥΣΟ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΟ blog: 
http://stratoniki.wordpress.com/