Τοπικό Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος Τοπικό Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος

Δίκαιο Περιβάλλοντος

«Η Εφαρμογή του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού δικαίου Περιβάλλοντος στην Ελλάδα» Θεσμικό Πλαίσιο για την Αειφόρο Ανάπτυξη Αγγελική Καλλία – Αντωνίου Δρ. Νομικής, Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω, Εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Περιβαλλοντικό Δίκαιο.

Μεταλλεία Χαλκιδικής

Μεταλλεία Χαλκιδικής: Πρόσκαιρα οφέλη ή μόνιμη καταστροφή... Την πλήρη αντίθεση τους στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός για τα μεταλλεία στη Βορειοανατολική Χαλκιδική εξέφρασαν κάτοικοι, καθηγητές του Α.Π.Θ, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών και οικολογικών κινήσεων...

Κοινοτικές οδηγίες που δεν έχουν ενσωματωθεί στο Εθνικό Δίκαιο - Καταδίκες από ΔΕΚ

Κοινοτικές οδηγίες που δεν έχουν ενσωματωθεί στο Εθνικό Δίκαιο Συνολικός Κατάλογος Καταδικών της Ελλάδας από το ΔΕΚ.

Τέλος στις πλαστικές σακούλες βάζει από την Πρωτοχρονιά η Ιταλία Σούπα με ψιλοκομμένα πλαστικά ολόκληρη η Μεσόγειος

Τροφή δηλητήριο Σούπα με ψιλοκομμένα πλαστικά ολόκληρη η Μεσόγειος Παρίσι, Γαλλία Μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού, συνολικά γύρω στα 250 δισεκατομμύρια κομμάτια, επιπλέουν στα νερά της Μεσογείου, απειλώντας τα ζώα που τρέφονται με πλαγκτόν και γενικά όλο το τροφικό πλέγμα, προειδοποιούν θαλάσσιοι βιολόγοι που πραγματοποίησαν δειγματοληψίες.

Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» με τις δραστηριότητές της συνεχίζει την καταστροφή της βιώσιμης ανάπτυξης της Χαλκιδικής

06/12/2010 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ. Υπουργούς: -Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής -Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΘΕΜΑ: Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» με τις δραστηριότητές της συνεχίζει την καταστροφή της βιώσιμης ανάπτυξης της Χαλκιδικής Στις 3/12/2010 προβλέπονταν να παρουσιαστεί και να συζητηθεί στο απερχόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Μεταλλευτικές-Μεταλλουργικές εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη Χαλκιδική» προκειμένου να γνωμοδοτήσει επʼ αυτής. Τελικά αναβλήθηκε η συζήτηση της Παρασκευής του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Υπόμνημα προς το Υπ. Περιβάλλοντος σε σχέση με την διαδικασία τροποποίησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης

Καλησπέρα σας, Σας κοινοποιούμε το υπόμνημα που αποστείλαμε στο Υπ. Περιβάλλοντος, σε σχέση με την διαδικασία τροποποίησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Όπως θα δείτε, κοινοποιείται σε όλους τους συμμετέχοντες στην Τεχνική Σύσκεψη της 16/11/2010.

ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ Γ. ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ο Σ - Α.Μ. 1042 ΟΔΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 19 o ΤΗΛ. 2310.221597 5 4 6 2 4 Θ Ε Σ Σ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η [email protected] ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ (σύμφωνα με το εδ. β΄της παρ. 2 της ΚΥΑ Η.Π. 37111/2021 (ΦΕΚ 1391 29-9-2003), ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Απροσδόκητα μεγάλη ανταπόκριση από φορείς και συλλογικότητες οικολογικού προσανατολισμού της πόλης, του συγκροτήματος και του νομού Θεσσαλονίκης , αλλά και από το νομό Χαλκιδικής, συνάντησε η πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να συστήσει το «ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΣΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την πρωτοβουλία για την Ίδρυση Τοπικού Παρατηρητηρίου για το Περιβάλλον αναλαμβάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, συγκαλώντας τους σχετικούς φορείς της πόλης την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 6 μ.μ. σε μια κοινή συνάντηση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα) για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας («οικολογικού μνημονίου»). Στόχος είναι η δημιουργία ενός βήματος διαλόγου, συνάντησης και συντονισμού («φόρουμ») με μόνιμα χαρακτηριστικά, μία μονιμότερη σύμπραξη που θα λειτουργεί με τις αρχές της «αυτοτέλειας», της «ισοτιμίας» και της «ομοφωνίας». Ενόψει της έναρξης της 75ης ΔΕΘ το «ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ» μπορεί να θεωρηθεί το δώρο του ΔΣΘ προς την πόλη, δηλαδή η γέννηση ενός νέου θεσμού, που θα συμβάλει στο «κοινό καλό», στην προστασία του αναπαλλοτρίωτου δημόσιου αγαθού που αποκαλούμε «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»! Σκοπός του Παρατηρητηρίου είναι ο συντονισμός διάσπαρτων πρωτοβουλιών περιβαλλοντικού-οικολογικού χαρακτήρα σε επίπεδο πόλης, πολεοδομικού συγκροτήματος και νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και την αντιμετώπιση των προσβολών του περιβάλλοντος σε τοπικό επίπεδο, που είναι ιδιαίτερα έντονες ως προς το μέγεθος και την έκταση.