Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου Ολομέλειας (16.11.2009)

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνήλθε στη Λάρισα 13, 14 Νοεμβρίου 2009 παρουσία των Υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη, Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη, του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Παναγιώτη Πικραμμένου, βουλευτών και των εκπροσώπων των Δικαστικών Ενώσεων αποφάσισε:

Δήλωση Προέδρου ΔΣΘ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣΘ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 30.11.09 ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕ «ΓΚΑΖΑΚΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Για την επιβολή του Φ.Π.Α. στους δικηγόρους και συμβολαιογράφους κατά την είσπραξη αμοιβών για παροχή νομικών υπηρεσιών

Ομιλία του κ. Δ. Κυριακόπουλου, δικηγόρου, μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τους έμμεσους φόρους-δασμούς του Υπουργείου Οικονομικών στην κοινή εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης  και Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης στις 15/12/2009

Ανακοίνωση - Σύνδικοι Πτωχεύσεων

Σύμφωνα με το άρθρο 63 παρ. 1 του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 3588/2007, ΦΕΚ 153/10.7.2007): «Σύνδικος διορίζεται δικηγόρος που έχει τουλάχιστον πενταετή υπηρεσία, από κατάλογο που καταρτίζεται από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο για κάθε ημερολογιακό έτος, με βάση αιτήσεις των ενδιαφερομένων δικηγόρων».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου Διαμεσολάβησης του Δ.Σ.Θ., ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα κατάρτισης με θέμα το νομικό πλαίσιο της διαμεσολάβησης την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009.

Δωρεά τηλεοράσεων στις δικαστικές φυλακές διαβατών

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, αποφάσισε να δωρίσει στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών 15 σύγχρονες συσκευές τηλεόρασης για χρήση από τους κρατούμενους.

Prix européen d’excellence scientifique dans le domaine des droits fondamentaux

Prix européen d’excellence scientifique dans le domaine des droits fondamentaux, dont l’égalité entre femmes et hommes à la mémoire de Micheline GALABERT-AUGÉ, fondatrice, première Présidente et Présidente d’honneur de l’AFEM

ΤΡΙΩΡΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7.12.2009 (12.00΄-15.00΄)

ο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίασή του στις 3.12.2009, τιμώντας τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ομόφωνα αποφάσισε την κήρυξη τρίωρης αποχής των Δικηγόρων της Θεσσαλονίκης από τα καθήκοντά τους, την ΔΕΥΤΕΡΑ 7.12.2009 ΑΠΟ ΩΡΑ 12.00΄ ΜΕΧΡΙ 15.00΄.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Προς όλα τα μέλη του Συλλόγου, 10-11-2009

Στις 23-9-2009 , ο δικηγόρος Αθηνών Δημήτρης Παπαδόπουλος, συγγραφέας και εκδότης του νομικού βιβλίου ΤΕΤΡΑΒΙΒΛΟΣ, μας υπέβαλε την από 23-9-09 ΠΡΟΣΦΟΡΑ του, με την οποίαν, αποδεχόμενος σχετικό αίτημα του Δ.Σ. του Δ.Σ.Θ., πρόσφερε το βιβλίο του αυτό σε όλα τα μέλη του Συλλόγου σχεδόν ΔΩΡΕΑΝ και συγκεκριμένα στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ.

«Παιχνίδια με τα χρώματα» ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΜΑΡΩ ΤΖΕΝΑΝΙΔΟΥ - ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η Σμαρώ Τζενανίδου – Κεσσοπούλου γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη. Είναιαπόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Perpignan της Γαλλίας.

ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΖΕΝ/ΤΕΡ

Κυκλοφορεί από τον «ΚΑΘΡΕΦΤΗ ήχων αληθινών» το (CD) ΧΡΥΣΑ ΠΑΠΑ και το σύννεφο ΖΕΝ/ΤΕΡ. Περιεχόμενο τραγούδια της Χρύσας Παπά που γράφτηκαν τα τελευταία χρόνια και ηχογραφήθηκαν με την συνεργασία και συμμετοχή πολλών.

Κοινή έκθεση ζωγραφικής δικηγόρων Θεσσαλονίκης & Ανδριανούπολης «Χτίζουμε με τον πολιτισμό γέφυρες φιλίας»

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 και ώρα 18:00 εγκαινιάζεται στους εκθεσιακούς χώρους του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς η κοινή ομαδική έκθεση των δικηγόρων Θεσσαλονίκης και της Ανδριανούπολης

Ενέργειες του Δ.Σ.Θ. για το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων

Μετά την αιφνίδια μερική διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που έγινε την Παρασκευή 26.3.2010 από την πλευρά της ΔΕΗ στο κτίριο («ξενώνα») του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (Φιλίππου και Σιατίστης γωνία) που στεγάζει 38 άτομα (άνδρες και γυναίκες ενηλίκους, βρέφη, παιδιά) , ...
Showing 2.656 - 2.670 of 2.697 results.
Στοιχεία ανά σελίδα 15
του/της 180